MAGAZIN CEAIURI ONLINE

COSUL MEU 0

 

CEAIURI PENTRU PASIONATI

Ceai Alb

Este cel mai putin oxidat dintre toate tipurile de ceai. In general este format din muguri care sunt lasati neprelucrati, inainte de a fi uscati la temperatura ridicata. Minim procesati, mugurii nu isi pierd puful sau culoarea, iar infuzia ramane foarte deschisa la culoare, transparenta, cu continut mai mare in nutrienti si antioxidanti, in comparatie cu infuzia obtinuta din ceaiul negru sau cel verde. In mod traditional, ceaiul alb se facea doar din muguri, dar datorita cererii foarte mari, a inceput sa se produca ceai alb si din frunze, sau frunze amestecate cu  muguri.





Ceai Verde

Frunzele de ceai sunt incalzite imediat dupa ce au fost culese, nu sunt lasate sa oxideze deloc. Rulate manual si uscate la temperatura inalta, frunzele de ceai nu isi mai schimba proprietatile odata incheiat procesul de fabricatie. Pe langa tipul de planta si climat, momentul in care a fost cules, modul in care a fost rulat si uscat determina calitatea si particularitatile ceaiului.


Ceai Oolong

Dupa ce frunzele sunt culese, lasate la stafidit si rulate, timp de 2-3 zile (sau mai mult) sunt intinse pentru oxidare. Ceaiul oolong (sau wulong) este un tip intermediar intre ceaiul verde si cel negru, apropiindu-se ca proprietati mai mult de unul sau de celalalt in functie de perioada cat a stat la oxidat. Este unul dintre cele mai apreciate si luxoase tipuri de ceai din intreaga lume. Foarte eficient in lupta cu kilogramele in plus.


Ceai Negru

Ceaiul negru este un ceai total oxidat. Spre deosebire de cel verde, frunzele acestui tip de ceai nu sunt uscate imediat dupa culegere. Acestea sunt lasate la oxidat, rulate in forma finala si abia apoi sunt uscate.



Ceai Puerh

Puerh este o categorie exclusivista de ceai ce se fabrica din frunzele mai mari si mai batrane ale copacului. Are un gust specific, de toamna si frunze umede, care fie te face sa-l adori de la prima inghititura, fie te face sa-l respingi categoric. Este un ceai care se invecheste, practic cu cat trece mai mult timp peste el, cu atat valoarea sa creste. Puerh (puer, pu-erh) se poate obtine din ceai alb, verde sau negru si poate sa fie sheng (cred) sau shu (gatit).



Ceai Iasomie

Ceai cu flori de iasomie.